четвер, 27 квітня 2023 р.

10 STEM-ПРОФЕСІОНАЛІВ, ЯКІ ЗМІНИЛИ СВІТ

 

Робота в галузі STEM може привести до багатьох місць - від охорони здоров’я до веб-розробки та математики. Професіонали STEM вже давно революціонізують те, як працює світ, і це продовжується до сьогодні. Ознайомтеся з цим списком із десяти колишніх і сучасних ікон STEM, які допомогли змінити світ своїм інтересом до науки, технологій, інженерії та математики.

КЕТРІН ДЖОНСОН, МАТЕМАТИК І ВЧЕНИЙ NASA

Кетрін Джонсон (26 серпня 1918 - 24 лютого 2020) була математиком, яка змалку любила математику та науку. Вона виросла, щоб

стати співробітником NASA і використовувала геометрію, щоб допомогти з’ясувати правильні розрахунки, щоб відправити астронавта на орбіту навколо планети Земля, а потім пішла допомогти відправити людину на Місяць.

СТІВЕН ГОКІНГ, ФІЗИК-ТЕОРЕТИК

Стівен Хокінг (8 січня 1942 - 14 березня 2018) — всесвітньо відомий фізик і вчений, який написав бестселер « Коротка історія часу». Теорії та роботи Хокінга включають вивчення фізики задніх дір і просторово-часових сингулярностей.

ТІМ БЕРНЕРС-ЛІ, КОМП’ЮТЕРНИЙ НАУКОВЕЦЬ

Тім Бернерс-Лі (8 червня 1955-) - комп’ютерний науковець, який заслуговує всієї відваги за нашу можливість поділитися цим блогом з вами через екран комп’ютера. У 1989 році Бернерс-Лі винайшов Всесвітню павутину (отже, «WWW», який ви вводите перед веб-адресою) і назавжди змінив веб-технології.

ТЕРЕНС ТАО, МАТЕМАТИК 

Теренса Тао (17 липня 1975-) називають «Моцартом математики», і він почав демонструвати вражаючі здібності до математичних рівнянь ще в дитинстві. Тао - геніальний математик, який набрав 760 балів на іспиті з математики у 9 років і здобув ступінь доктора філософії. у віці 20 років і отримав посаду професора у віці 24 років.

ФЛОРЕНС НАЙТІНГЕЙЛ, СТАТИСТИК І РЕФОРМАТОР ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я

Флоренс Найтінгейл (12 травня 1820 - 13 серпня 1910) була медсестрою та статистиком, яка допомогла реформувати охорону здоров’я та сформувати сучасне медсестринство. Найтінгейл відома своєю допомогою солдатам під час Кримської війни, де її покращені стандарти санітарії та послуг допомогли значно зменшити кількість смертей солдатів.

ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН КАРВЕР, ВЧЕНИЙ І ВИНАХІДНИК

Джордж Вашингтон Карвер (невідомий — 5 січня 1943 р.) народився в рабстві в штаті Міссурі і згодом став найвидатнішим чорношкірим вченим 20-го століття. Карвер був вченим-аграрієм і ботаніком, який відкрив понад 100 способів використання арахісу, деякі з яких використовуються й сьогодні.

ІЛОН МАСК, ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР TESLA MOTORS

Ілон Маск (28 червня 1971-) - підприємець і бізнес-магнат з гострим поглядом на наукові досягнення. Робота компаній Маска включає досягнення в технології електромобілів з Tesla Motors, а також досягнення в космічній науці та технологіях з його компанією SpaceX.

ФРЕНСІС АЛЛЕН, КОМП’ЮТЕРНИЙ СПЕЦІАЛІСТ

Френсіс Аллен (4 серпня 1932 - 4 серпня 2020) була комп’ютерним науковцем, чия робота в області комп’ютерної компіляції допомогла розробити багато з того, що все ще використовується сьогодні в сучасному комп’ютерному програмуванні. Вона була першою жінкою, яка стала стипендіатом IBM, і першою жінкою, яка виграла премію Тюрінга.

БІЛЛ ГЕЙТС, РОЗРОБНИК ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Білл Гейтс (28 жовтня 1955-) - бізнес-магнат і розробник програмного забезпечення, який став співзасновником Microsoft, а потім став автором, інвестором і філантропом. Microsoft розробила багато продуктів, які зробили революцію у використанні комп’ютера та змінили світ, у якому ми живемо.

МАРК ЦУКЕРБЕРГ, ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР FACEBOOK

Марк Цукерберг (14 травня 1984-) - підприємець, найбільш відомий співзасновником Facebook, соціальної мережі, яка революціонізувала (і продовжує впливати) на спосіб спілкування людей у ​​всьому світі.


Запозичено тут https://www.parametricstudioinc.com/blog/10-stem-professionals-who-changed-the-world

Немає коментарів:

Дописати коментар