четвер, 5 травня 2022 р.

Суспільство без бар'єрів. Прийняття

     Мета кампанії – продемонструвати, що тільки через розбудову інклюзивного та безбар’єрного суспільства можна створити належні умови для розвитку кожної дитини, а також забезпечити її включення в активне життя навчального закладу, громади та суспільства в цілому.

     За словами Дар’ї Герасимчук, Радниці – Уповноваженої Президента з прав дитини та дитячої реабілітації, таких інформаційних кампаній сьогодні дуже не вистачає, адже через пандемію та інші суспільні проблеми теми безбар’єрності та побудови інклюзивного суспільства для дітей відходять на другий план. «Ключове повідомлення кампанії - «ДЛЯ ДІТЕЙ суспільство без бар’єрів» - ми обрали не просто так, адже воно має кілька важливих трактувань та посилів. Перший – про те, що ми, як дорослі, маємо будувати таке безбар’єрне суспільство для кожної дитини. Другий – про те, що для дітей не існує бар’єрів у спілкуванні з однолітками та прийнятті один одного», - наголосила вона.

     За останні кілька років Україна прийняла низку стратегічних документів, які гарантують право кожної людини на рівність та включення в активне життя громади і суспільства. Таким важливим документом стала і нещодавно прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.







Немає коментарів:

Дописати коментар